Blogginlägg #3

Anhöriga till personer med problematiskt användande hamnar ofta i svåra situationer där de kan få svårt att navigera och på ett konstruktivt sätt finnas till för sin närstående. Vår utgångspunkt på är att ömsesidiga relationer är en av hörnstenarna för att komma till rätta med ett problematiskt användande och att du som närstående är viktig. Det finns idag särskilda modeller för hur närstående kan värna sina egna behov samtidigt som de om de vill kan  fortsätta att finnas som ett stöd. Men detta är ofta svårt att reda ut på egen hand och en samtalskontakt kan underlätta. Det är svårt att göra “rätt” men via en samtalskontakt kan du som närstående få möjlighet att förhålla dig till dina egna upplevelser och personen som brukar på ett mer konstruktivt sätt.

Till oss kan närstående komma helt på egen hand eller som en del i en behandling för en anhörig. Vi erbjuder också stöd till dig som vill motivera någon att söka hjälp.

Hur kan vi hjälpa just dig?

Kontakt

Lorem ipsum dolor sit amet, consectetur adipiscing elit. Ut elit tellus, luctus nec ullamcorper mattis, pulvinar dapibus leo.